קלתית פאי מלוחה

הקלתית דומה לקלתית המתוקה, אך היא עומדת בפני עצמה

הקלתית מתאימה למגוון מליות, וכדאי להתאים את תערובת האגוזים למלית הרצויה:

– לפשטידת טונה השתמשו בשקדים.

– לפאי גבינות עשיר, המירו כשליש מהשקדים באגוזי מלך קצוצים.

– לפשטידת בשר הוסיפו מעט אגוזי לוז קלויים וקצוצים.

ערכו שינויים נוספים, כיד הדמיון הטובה עליכם.

מצרכים:

175 ג’ שקדים טחונים

50 ג’ זרעי פשתן

1 ביצה

50 ג’ חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה מערבבים את החומרים היבשים.

מוסיפים לבצק את החמאה או את שמן הקוקוס ואת הביצה ומערבבים היטב.

מרפדים תבנית בבצק, כולל הצדדים, ואופים כ- 10 דקות.

מוסיפים את המילוי הרצוי וממשיכים לאפות עד שהפאי מוכן.