קלתית פאי מלוחה
הקלתית דומה לקלתית המתוקה, אך היא עומדת בפני עצמה
הקלתית מתאימה למגוון מליות, וכדאי להתאים את תערובת האגוזים למלית הרצויה:
– לפשטידת טונה השתמשו בשקדים.
– לפאי גבינות עשיר, המירו כשליש מהשקדים באגוזי מלך קצוצים.
– לפשטידת בשר הוסיפו מעט אגוזי לוז קלויים וקצוצים.
ערכו שינויים נוספים, כיד הדמיון הטובה עליכם.
מצרכים:
175 ג’ שקדים טחונים
50 ג’ זרעי פשתן
1 ביצה
50 ג’ חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערה מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים לבצק את החמאה או את שמן הקוקוס ואת הביצה ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית בבצק, כולל הצדדים, ואופים כ- 10 דקות.
מוסיפים את המילוי הרצוי וממשיכים לאפות עד שהפאי מוכן.